
TIDEN ÄR KNAPP, MEN KOMPETENS Är DET GOTT OM.
Efter Northvolts konkurs kommer en stor grupp människor som flyttat till Sverige att förlora sina jobb. Om de inte hittar nytt arbete inom 90 dagar tvingas de lämna landet – och kompetensen försvinner. Genom Beredskapslyftet kan du som arbetsgivare snabbt ta del av denna resurs och fylla viktiga kompetensbehov.
Vi är en ideell förening som finns till för att mobilisera och samla näringslivets krafter, i situationer där vi kan göra nytta. Nu vänder vi oss till företag med behov av att rekrytera kvalificerad arbetskraft. För dig som arbetsgivare innebär det ett konkret erbjudande: möjligheten att snabbt rekrytera duktiga medarbetare, kostnadsfritt och på ett enkelt samt effektivt sätt.
Så går det till
Beredskapslyftet gör en första screening av kandidaterna och håller ett initialt möte med ett urval. Därefter presenteras de personer som matchar era behov direkt till er som arbetsgivare – och ni tar därefter över den fortsatta rekryteringsprocessen.
Projektet pågår fram till sommaren, med särskilt fokus på att hjälpa tredjelandsmedborgare som bara har 90 dagar på sig att hitta nytt jobb.
Genom att engagera er nu är ni med och säkerställer att värdefull kompetens stannar i Sverige – samtidigt som ni fyller egna rekryteringsbehov. Det här är en möjlighet att ta konkret samhällsansvar och visa att ert företag agerar när det verkligen behövs.
Har ni lediga tjänster eller vill veta mer? Hör av er till oss på:
caroline.linzenbold@beredskapslyftet.se
Partners
Kontakta oss
Kontakta oss
Caroline Linzenbold, Projektledare på Beredskapslyftet
Om oss
Beredskapslyftet grundades 2020 under covidpandemin, då Oscar Stege Unger, Wallenberg Investments och styrelsemedlem i SAS kom på idén att stötta upp vården med hjälp av uppsagd SAS-personal. Han kontaktade Fredrik Hillelson, Novare som i sin tur kontaktade Johanna Adami, Sophiahemmets högskola.
En utbildning skapades där mer än 300 personer, främst SAS-personal, utbildades under några månader. De kunde sedan stötta upp inom vården och minska trycket på vårdapparaten. Kontakter med vårdgivare inom äldreomsorgen togs och fler samarbetsaktörer engagerade sig för att hjälpa till: Spotify med teknisk kompetens och Roschier med juridisk kunskap, för att nämna några exempel.
Vill du engagera dig, eller veta mer?
Kontakt:
Malin Crona
Generalsekreterare, Beredskapslyftet
+46 (0) 72 308 72 94
malin.crona@beredskapslyftet.se
Fredrik Hillelson
Medgrundare, Beredskapslyftet
VD & grundare, Novare
+46 (0) 73 520 00 62
fredrik.hillelson@novare.se
Presskontakt:
David Löfvendahl
+46 (0) 76 114 56 01
david.lofvendahl@roschier.com
Elin Wennstig
Kommunikationsansvarig, Beredskapslyftet
elin.wennstig@beredskapslyftet.se
Följ oss!